Wat is Divi?

Wat is Divi?

Geschreven door Saskia

0 Reactie(s)

28 mei 2023

Elke WordPress website heeft een thema. Het thema bepaalt hoe een pagina of bericht eruitziet, zoals de kleuren, de indeling en het uiterlijk. Divi is een bekend thema voor WordPress dat is gemaakt door Elegant Themes. Het is populair omdat het heel flexibel is en veel handige functies heeft. Met Divi kunnen mensen die niet veel weten van programmeren toch zelf websites maken die er professioneel uitzien en die ze helemaal kunnen aanpassen naar hun eigen wensen.

Laat je je website maken door mij, dan krijg je een Divi licentie erbij. Dan heb je dus niet nog de extra kosten voor een thema.

Divi biedt een drag-and-drop pagina bouwer waarmee gebruikers hun website lay-outs visueel kunnen ontwerpen. Het bevat een breed scala aan vooraf ontworpen inhoudsmodule, zoals sliders, galerijen, formulieren, knoppen, testimonials en meer, die gemakkelijk kunnen worden aangepast en gerangschikt op de pagina. Gebruikers kunnen ook de stijl en het uiterlijk van deze modules aanpassen om bij hun merk of ontwerpwensen te passen.

Divi heeft veel handige functies

Divi bied bovendien handige functies om goede landing pagina’s te bouwen voor bijvoorbeeld een salespagina, een een gepersonaliseerde 404 pagina, of je Instagram landingspagina, ook wel bekend als je linkinbio.

Een van de opvallende kenmerken van Divi is de realtime front-end bewerking. Dit betekent dat gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen in het ontwerp van hun website en onmiddellijk de resultaten kunnen zien terwijl ze bewerken, wat zorgt voor een naadloze en efficiënte workflow.

Divi wordt ook geleverd met een uitgebreide selectie van vooraf gebouwde website sjablonen en lay-outs die verschillende branches en doeleinden bestrijken. Deze sjablonen dienen als een startpunt voor gebruikers en bieden hen een basis om hun websites op te bouwen en tijd te besparen in het ontwerpproces. Gebruikers kunnen deze sjablonen met één klik importeren en aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Zoals hierboven aangegeven heeft Divi heeft veel kant en klare templates (of sjablonen) beschikbaar. Ik werk NIET met templates en bouw elke website zelf, from scratch. In jouw huisstijl.

Daarnaast biedt Divi responsieve ontwerp mogelijkheden, zodat websites die zijn gemaakt met het thema er goed uitzien op verschillende apparaten en schermformaten. Het bevat ook functies zoals split testing, aangepaste CSS-besturing, globale elementen en meer, waardoor gebruikers geavanceerde aanpassingsopties en flexibiliteit hebben bij het ontwerpen van hun websites.

Al met al is Divi een krachtig en gebruiksvriendelijk WordPress-thema dat zowel beginners als ervaren webontwerpers aanspreekt, waardoor ze met gemak visueel verbluffende en functionele websites kunnen maken.

Interesse in een website gebouwd met Divi, neem dan vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk even hier. Hopelijk zie ik snel in mijn inbox verschijnen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Onmisbare WordPress Plugins

Onmisbare WordPress Plugins

Het mooie van Wordpress is de eenvoud van het systeem. Het is simpel, stabiel en werkt intuïtief. Het nadeel van die...