Landingspagina voor Instagram

Landingspagina voor Instagram - Link In Bio - #linkinbio

Geschreven door Saskia

0 Reactie(s)

23 oktober 2021

Hoe maak ik een landingspagina in WordPress? In dit artikel leg ik je dat uit!
Instagram kan een uitstekende manier zijn om klanten binnen te halen. Veel online zichtbaarheid zorgt voor vertrouwen waardoor mensen sneller geneigd zijn een aankoop bij je te doen of een dienst af te nemen. Binnen Instagram heb echter maar één mogelijkheid om een link te plaatsen en dat is IN je biografie. Je kunt hier de link naar je website plaatsen. Maar het liefst wil je je potentiële klant een fijn overzicht geven naar verschillende opties zoals je diensten, je gratis weggever(s), dat ene super toffe artikel in je webshop of een link naar je meest recente blog. Liefst nog gecombineerd met links naar je andere sociale media kanalen. Een aparte landingspagina voor Instagram, ook wel vaak de Link in Bio genoemd, is dan een perfecte manier om dit voor elkaar te krijgen. Ik zet je graag de verschillende opties voor een landingspagina voor Instagram op een rij.

Instagram profiel met link naar de landingspagina voor Instagram.

Je kunt gebruik maken van een externe dienst zoals

De voordelen: Lekker makkelijk en snel klaar. Iedereen kan het!
De nadelen: Niet in je eigen huisstijl. Externe dienst, dus wéér een account aanmaken. Vaak maar beperkte mogelijkheden tenzij je ervoor betaalt. En jouw pagina ziet er net zo uit als al die anderen. Terwijl opvallen nu juist de bedoeling is.

WordPress Landingspagina

Wist je dat er binnen WordPress de mogelijkheid bestaat een eigen Instagram landingspagina, oftewel de link in Bio pagina aan te maken? Er zijn diverse plugins die je daarvoor kunt gebruiken. Zo schreef ik op mijn persoonlijke blog (tegenwoordig reisblog), een blog over het gebruik van de WordPress plugin Social Link Pages. Ook hier helaas weer beperkingen, je kunt niet geheel je eigen huisstijl toepassen.

Wil je het professioneel aanpakken dan kun je, mits je template dat toelaat, een hele mooie aparte landingspagina aanmaken, geheel in je eigen huisstijl, met je eigen logo. En deze dan gebruiken als landingspagina voor Instagram. Bekijk als voorbeeld de pagina Social, waar ik gebruik heb gemaakt van de mogelijkheden binnen Divi.

Hoe ziet een landingspagina voor instagram eruit?

Niks moet, alles mag!! Jij mag natuurlijk helemaal zelf bepalen wat jij op jouw Instagram landingspagina plaatst en hoe jij deze indeelt. Toch is de opbouw van een landingspagina voor Instagram vaak vrij standaard. Je vind er onder andere de volgende elementen op:

  • Je bedrijfsnaam en logo
  • Een foto van jezelf
  • Een kort stukje tekst: wie ben je, wat doe je
  • Een link/knop naar je website
  • Een knop naar je weggever
  • Een button naar je contact pagina
  • Een formulier voor inschrijving op je nieuwsbrief
  • Linkjes naar je andere social media kanalen zoals facebook, LinkedIn
  • Linkjes naar je geschreven blogs
  • Of misschien wil je bepaalde blogs altijd in de schijnwerpers zetten middels uitgelichte blogs

In WordPress heb je dus vaak al de tools beschikbaar om een goede en mooie instagram landingspagina te maken. Maak daar dan ook gebruik van. Wil jij ook zo’n mooie Link in Bio en kom je er niet uit? Laten we samen kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn! Neem contact op via het contactformulier.

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat is Divi?

Wat is Divi?

Elke WordPress website heeft een thema. Het thema bepaalt hoe een pagina of bericht eruitziet, zoals de kleuren, de...

Onmisbare WordPress Plugins

Onmisbare WordPress Plugins

Het mooie van Wordpress is de eenvoud van het systeem. Het is simpel, stabiel en werkt intuïtief. Het nadeel van die...