Je website is nooit klaar

je website is nooit klaar

Geschreven door Saskia

0 Reactie(s)

7 mei 2021

Ja, ik heb slecht nieuws voor je. Je website is nooit klaar. Ja, je leest het goed. Jouw toffe, nieuwe, vers opgeleverde website is nooit helemaal af. Na de oplevering moet er op regelmatige basis werk gedaan worden op jouw mooie WordPress website.

Blogs

Wat dacht je van het schrijven van blogs. Elke week of maand een nieuwe blog. Een nieuwe blog kan over diverse onderwerpen gaan, maar het beste is je te richten op je klanten. Wat willen zij lezen? Op welke informatie zit je klant te wachten? Maar denk bij het schrijven van nieuwe blogs ook aan je eerder geschreven blogs. Kun je hierin linken naar je nieuw te schrijven blog? Google houdt namelijk van linken onderling. Dus als het even kan, update je oude blog met een link naar je nieuwe blog met een relevante tekst.

Nieuwe producten

En wat dacht je van het bijwerken van je informatie. Het aanvullen van je online Academy. Of bijvoorbeeld plaatsen van nieuwe producten in je webshop. Heb je een nieuwe weggever gemaakt om klanten te trekken? Of je hebt mooie nieuwe foto’s laten maken special voor je website en social media. Dan zullen deze eerste bewerkt moeten worden zodat jij ze kunt gebruiken op je website.

WordPress updates en de veiligheid

Maar ook de WordPress installatie zelf heeft onderhoud nodig. Is alles nog up-to-date? Zijn alle plugins en het thema bijgewerkt naar de laatste versie. Regelmatig bijwerken van WordPress, themes en plugins is onder andere goed voor de veiligheid van je site.

SEO

Een wat dacht je van een kritische blik op de teksten op de verschillende pagina’s en blogs. Vaak valt daar nog heel wat aan sleutelen. Je SEO verbeteren bijvoorbeeld. Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden en pas daar je teksten op aan.

Dode Links

Controleer ook regelmatig alle links op je website. Bij een kleine website is dat goed bij te houden. Bij een grote website, zoals mijn persoonlijk blog, is het onbegonnen werk dit handmatig te doen. Dan kun je het beste een plugin gebruiken.

Uitbesteden

Ja, dat is even een slikken he, dat die website nooit klaar is. Maar wat als je geen zin in hebt in het bijhouden van je website? Of er misschien zelfs totaal geen kennis van hebt. En eigenlijk wil jij je gewoon richten op je klanten? Het updaten en bijwerken van je website is werk wat je prima kunt uitbesteden aan een Virtual Assistant. Iemand die dit gewoon heel graag doet en dit werk met alle plezier van je overneemt. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Dit vind je misschien ook leuk…

Gebruiker aanmaken in WordPress

Gebruiker aanmaken in WordPress

Hoe maak je een nieuwe gebruiker aan in WordPress? Binnen WordPress kun je verschillende soorten gebruikers aanmaken....

Landingspagina voor Instagram

Landingspagina voor Instagram

Instagram kan een uitstekende manier zijn om klanten binnen te halen. Veel online zichtbaarheid zorgt voor vertrouwen...

Onmisbare WordPress Plugins

Onmisbare WordPress Plugins

Het mooie van Wordpress is de eenvoud van het systeem. Het is simpel, stabiel en werkt intuïtief. Het nadeel van die...