Je website is nooit klaar

je website is nooit klaar

Geschreven door Saskia

0 Reactie(s)

7 mei 2021

Ja, ik heb slecht nieuws voor je. Je website is nooit klaar. Ja, je leest het goed. Jouw toffe, nieuwe, vers opgeleverde website is nooit écht helemaal af. Na de oplevering moet er op regelmatige basis werk gedaan worden op jouw mooie nieuwe WordPress website.

Blogs

Wat dacht je van het schrijven van blogs. Elke week of maand een nieuwe blog. Een nieuwe blog kan over diverse onderwerpen gaan, maar het beste is je te richten op je klanten. Wat willen zij lezen? Op welke informatie zit je klant te wachten?

Maar denk bij het schrijven van nieuwe blogs ook aan je eerder geschreven blogs. Kun je hierin linken naar je nieuw te schrijven blog? Google houdt namelijk van linken onderling. Dus als het even kan, update je oude blog met een link naar je nieuwe blog met een relevante tekst.

Wist je dat het schrijven van blogs heel waardevol kan zijn voor je onderneming? Door te bloggen kun je je profileren als expert. Plus je hebt meer content, dus je bent beter vindbaar in Google.

Blogs als inspiratie voor content op instagram

Extra gratis tip: Het schrijven van blogs kan ook weer heel handig zijn om nieuwe content te verzinnen voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Neem een alinea uit een (eerder geschreven) blog, mooie nieuwe foto erbij, klaar is je content. Of misschien heb je wel een blog met veel handige tips. Hak deze in stukken en maak er Instagram posts van.⁠

Nieuwe producten

En wat dacht je van het bijwerken van je informatie. Het aanvullen van je online Academy. Of bijvoorbeeld plaatsen van nieuwe producten in je webshop. Heb je een nieuwe weggever gemaakt om klanten te trekken? Of je hebt mooie nieuwe foto’s laten maken special voor je website en social media. Dan zullen deze eerste bewerkt moeten worden zodat jij ze kunt gebruiken op je website.

WordPress updates en de veiligheid

Maar ook de WordPress installatie zelf heeft onderhoud nodig. Is alles nog up-to-date? Zijn alle plugins en het thema bijgewerkt naar de laatste versie. Regelmatig bijwerken van WordPress, themes en plugins is onder andere goed voor de veiligheid van je site.

SEO

Een wat dacht je van een kritische blik op de teksten op de verschillende pagina’s en blogs. Vaak valt daar nog heel wat aan sleutelen. Je SEO verbeteren bijvoorbeeld. Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden en pas daar je teksten op aan.

Dode Links

Controleer ook regelmatig alle links op je website. Bij een kleine website is dat goed bij te houden. Bij een grote website, zoals mijn persoonlijk blog, is het onbegonnen werk dit handmatig te doen. Dan kun je het beste een plugin gebruiken.

Maar, hoe minder plugins hoe beter, dus wil je geen plugin gebruiken, dan is de free broken link checker een super mooi alternatief.

Uitbesteden

Ja, dat is even een slikken he, dat die website nooit klaar is. Maar wat als je geen zin in hebt in het bijhouden van je website? Of er misschien zelfs totaal geen kennis van hebt. En eigenlijk wil jij je gewoon richten op je klanten? Het updaten en bijwerken van je website is werk wat je prima kunt uitbesteden aan een Virtual Assistant. Iemand die dit gewoon heel graag doet en dit werk met alle plezier van je overneemt. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat is Divi?

Wat is Divi?

Elke WordPress website heeft een thema. Het thema bepaalt hoe een pagina of bericht eruitziet, zoals de kleuren, de...